От Възраждане“ внесоха жалба в Конституционния съд (КС) във връзка с

...
От Възраждане“ внесоха жалба в Конституционния съд (КС) във връзка с
Коментари Харесай

„Възраждане“, ИТН и Радостин Василев внесоха жалба до КС за референдума за запазване на лева

От „ Възраждане “ внесоха тъжба в Конституционния съд (КС) по отношение на референдума за опазване на българския лев. Тя е подписана от 49 народни представители.

Освен цялата парламентарна група на „ Възраждане “, се е подписала и тази на „ ИТН “ (ИТН) , както и самостоятелният народен представител Радостин Василев.

В сряда предлагането беше отхвърлено от правната комисия

" От Българска социалистическа партия, макар че говорихме с тях няколко пъти, в началото споделиха, че ще си помислят, след което изрично отхвърлиха да подпишат даже и един човек от тях знаково жалбата ", каза по-рано през днешния ден на брифинг водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Снимка: Ладислав Цветков

Миналата седмица Народното събрание отхвърли предлагането за производство на народен референдум с въпрос „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “. След гласуването тогава Костадин Костадинов приканва президента да насрочи референдум и по едно и също време с това да зададе въпрос на Конституционния съд. 

Предстои въпросът за референдума да се прегледа в пленарна зала

Няколко дни по-късно президентът Румен Радев изясни, че няма по какъв начин да насрочи дата за референдум, тъй като има решение на Народното събрание.

Снимка: Ладислав Цветков

" За страдание, президентът прояви боязън и вместо да съблюдава закона, той избра да го погази, заявявайки апропо извънредно двулично, че не трябва да се пренебрегва мнението на повече от 500 000 български жители, след което на собствен ред пренебрегва мнението на повече от 500 000 български жители ", разяснява Костадинов. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР